Schilder

Ed Heijmans (25-03-1954) is autodidact en woonachtig in Amersfoort. Van jongs af aan zijn schilderen en tekenen zijn grote passie. Ed Heijmans heeft een voorliefde voor landschappen en stadsgezichten. In de loop der tijden heeft hij zich ontwikkeld in verschillende technieken. De laatste decennia concentreert hij zich vooral op het werken met acryl en het maken van aquarellen, waarbij een ontwikkeling te zien valt van oog voor detail naar een steeds lossere, meer expressieve manier van werken.

“Het creëren van sfeer in mijn werken vind ik erg belangrijk.”

Voor de serie Schemex is op deze website een aparte pagina gemaakt. Hier toont Ed Heijmans werken die in een schematisch expressieve stijl worden geschilderd. Naast het uitwerken van eigen ideeën vindt hij schilderen in opdracht een aantrekkelijke uitdaging.

Schrijver

Ed Heijmans schrijft ook boeken, korte verhalen, gedichten en liedteksten. Zijn eerste roman draagt de titel Ken je mij? en gaat over een afstandsmoeder, een begrip dat staat voor moeders die hun kind kort na de geboorte moesten afstaan. Kijk hier om het boek te bestellenHerkansing is zijn tweede roman. Wat doe je wanneer de geesten uit je verleden je tot in het heden blijven achtervolgen? In Herkansing probeert Berend Schoonmaker zijn verleden te ontvluchten, maar waar hij ook heengaat zijn verleden laat hem niet meer los. In deze zinderende roman wordt de ingewikkelde dynamiek tussen het heden en verleden vanuit een ander licht bekeken. Kijk hier om het boek te bestellen. Voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar heeft hij het boek De groeten van Hangsnor geschreven. Hierin vertelt hij de avonturen van kabouter Hangsnor, die zijn vriendinnetje Viegelientje kwijt is. De bijbehorende illustraties komen ook van de hand van Ed Heijmans. Sinds juli 2019 is een vervolg op het kinderboek De groeten van Hangsnor uitgebracht. Dit nieuwe avontuur gaat over Opa Hangbaard, dat is de vergeetachtige vader van kabouter Hangsnor. Leuk detail is dat deze afbeeldingen, in tegenstelling tot het eerste deel, volledig in kleur zijn uitgevoerd. Meer informatie is te vinden onder Boeken.
Maandelijks verschijnen er korte verhalen met een vaak verrassende wending. Deze worden als Snippers elders op deze website gepubliceerd. Ook zijn ze te lezen op zijn auteursblog.
Voor het muziekproject Janco schrijft Ed Heijmans liedteksten.
Aan zijn eerste gedichtenbundel, waarvan hij zelf ook de illustraties zal vervaardigen, wordt door Ed Heijmans met veel inspiratie gewerkt.

Muzikant

Janco is een muziekcollectief van Jan Wunderink (zang en gitaar), Ed Heijmans (basgitaar) en Stijn Vooijs (piano). Janco biedt een poëtisch luisterprogramma met zelfgeschreven liedteksten, poëzie en muziek. Samen met Jan Wunderink schrijft Ed Heijmans teksten en zet die op muziek. Een optreden van Janco bestaat uit een combinatie van poëzie en poëtische teksten op muziek. Kijk hier voor meer informatie.