Ed Heijmans (25-03-1954) is autodidact en woonachtig in Amersfoort. Van jongs af aan zijn schilderen en tekenen zijn grote passie. Ed Heijmans heeft een voorliefde voor landschappen en stadsgezichten. In de loop der tijden heeft hij zich ontwikkeld in verschillende technieken. De laatste decennia concentreert hij zich vooral op het werken met acryl en het maken van aquarellen, waarbij een ontwikkeling te zien valt van oog voor detail naar een steeds lossere, meer expressieve manier van werken.

“Het creëren van sfeer in mijn werken vind ik erg belangrijk.”

Voor de serie Schemex is op deze website een aparte pagina gemaakt. Hier toont Ed Heijmans werken die in een schematisch expressieve stijl worden geschilderd. Naast het uitwerken van eigen ideeën vindt hij schilderen in opdracht een aantrekkelijke uitdaging.

Ed Heijmans schrijft ook boeken. Ken je mij? is de nieuwste roman van Ed Heijmans. Het is een indringend verhaal over de lijdensweg van een afstandsmoeder. Het boek beschrijft op meeslepende wijze het leven van Magda van Sloten en Herman Stellingwerf, de zoon die Magda wel kreeg maar nooit mocht zien. Het verlangen naar hem beheerste haar leven op dramatische wijze. Het begrip ‘afstandsmoeders’ stond in de naoorlogse jaren voor ongewenst zwangere moeders die werden gedwongen afstand te doen van hun kind, omdat dit beter zou zijn voor beiden. Klik hier om het boek te bestellen.
Voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar heeft hij het boek De groeten van Hangsnor geschreven. Hierin vertelt hij de avonturen van kabouter Hangsnor, die zijn vriendinnetje Viegelientje kwijt is. De bijbehorende illustraties komen ook van de hand van Ed Heijmans. Sinds juli 2019 is een vervolg op het kinderboek De groeten van Hangsnor uitgebracht. Dit nieuwe avontuur gaat over Opa Hangbaard, dat is de vergeetachtige vader van kabouter Hangsnor. Leuk detail is dat deze afbeeldingen, in tegenstelling tot het eerste deel, volledig in kleur zijn uitgevoerd.  Meer informatie is te vinden onder Boeken.