Ed Heijmans (25-03-1954) is autodidact en woonachtig in Amersfoort. Van jongs af aan zijn schilderen en tekenen zijn grote passie. Ed Heijmans heeft een voorliefde voor landschappen en stadsgezichten. In de loop der tijden heeft hij zich ontwikkeld in verschillende technieken. De laatste 30 jaren concentreert hij zich vooral op het werken met acryl en het maken van aquarellen, waarbij een ontwikkeling te zien valt van oog voor detail naar een steeds lossere, meer expressieve manier van werken.

“Het creëren van sfeer in mijn werken vind ik erg belangrijk.”

Voor de serie Schemex is op deze website een aparte pagina gemaakt. Hier toont Ed Heijmans werken die in een schematisch expressieve stijl worden geschilderd. Naast het uitwerken van eigen ideeën vindt hij schilderen in opdracht een aantrekkelijke uitdaging.

Ed Heijmans schrijft ook boeken. Voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar heeft hij het boek “De groeten van Hangsnor” geschreven. Hierin vertelt hij de avonturen van kabouter Hangsnor, die zijn vriendinnetje Viegelientje kwijt is. De bijbehorende illustraties komen ook van de hand van Ed Heijmans.  Ook heeft hij een roman geschreven met als titel “Bokkensprongen”, een geschiedenis over eenzaamheid, realiteitszin en obsessie. Sinds juli 2019 is een vervolg op het kinderboek “De groeten van Hangsnor” uitgebracht. Dit nieuwe avontuur gaat over opa Hangbaard, dat is de vergeetachtige vader van kabouter Hangsnor. Leuk detail is dat deze afbeeldingen, in tegenstelling tot het eerste deel, volledig in kleur zijn uitgevoerd.  Meer informatie is te vinden onder Boeken.

Ed Heijmans is ook muzikant. Hij speelt basgitaar in de band The Web. Meer informatie hierover is te vinden onder The Web.