Opa Hangbaard

Het nieuwste kinderboek van Ed Heijmans, het vervolg op het kinderboek “De groeten van Hangsnor”, is in juli 2019 uitgebracht. Dit nieuwe avontuur gaat over opa Hangbaard, dat is de vader van kabouter Hangsnor. Hij is een oude, vergeetachtige kabouter. Sommigen beweren dat hij al meer dan driehonderd jaar oud is. Op een dag ontdekt hij dat zijn zakhorloge is verdwenen. De zoektocht naar dit dierbare uurwerk levert bijzondere avonturen op. Leuk detail is dat de door Ed Heijmans gemaakte afbeeldingen, in tegenstelling tot het eerste deel, volledig in kleur zijn uitgevoerd. Klik hier om een indruk te krijgen van de illustraties.

De groeten van Hangsnor

Ed Heijmans heeft een kinderboek geschreven voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar. Ook de illustraties bij het verhaal komen van zijn hand. De titel van het boek is: De groeten van hangsnor. Gedurende tientallen jaren vertelt Ed Heijmans met regelmaat de verhalen van Kabouter Hangsnor aan kinderen in de leeftijdscategorie van 6-9 jaar. Vaak kreeg hij de vraag van ouders: staan deze verhalen ook op papier? Telkens weer moest die vraag ontkennend worden beantwoord. Tot het jaar 2018. Toen besloot Ed om de avonturen van Hangsnor in boekvorm uit te brengen met als titel “De groeten van Hangsnor”. Op de boekomslag staat de volgende impressie:

“Weet je wat?”, zegt meneer Ed. “Jij verstopt je weer onder de brug en als ik vanavond terugkom, neem ik je mee naar huis. Dan mag je bij mij slapen. Dan kan je me vertellen waarmee ik je moet helpen. Afgesproken?”
“Afgesproken”, zegt kabouter Hangsnor opgelucht.
En net als meneer Ed weer op zijn fiets wil stappen roept Hangsnor hem nog na: “Oh ja, vertel alleen aan kinderen over mij. Die geloven je wel en die kunnen je helpen!”

Hangsnor is zijn vriendinnetje Viegelientje kwijt. De zoektocht naar haar levert uiteenlopende avonturen op. Na een mondeling bestaan van tientallen jaren komt in dit boek kabouter Hangsnor eindelijk ook schriftelijk tot leven.

Klik hier om een indruk te krijgen van de illustraties.