De groeten van Hangsnor

Ed Heijmans heeft een kinderboek geschreven voor kinderen in de leeftijd van 6-9 jaar. Ook de illustraties bij het verhaal komen van zijn hand. De titel van het boek is: De groeten van hangsnor. Gedurende tientallen jaren vertelt Ed Heijmans met regelmaat de verhalen van Kabouter Hangsnor aan kinderen in de leeftijdscategorie van 6-9 jaar. Vaak kreeg hij de vraag van ouders: staan deze verhalen ook op papier? Telkens weer moest die vraag ontkennend worden beantwoord. Tot het jaar 2018. Toen besloot Ed om de avonturen van Hangsnor in boekvorm uit te brengen met als titel “De groeten van Hangsnor”. Op de boekomslag staat de volgende impressie:

“Weet je wat?”, zegt meneer Ed. “Jij verstopt je weer onder de brug en als ik vanavond terugkom, neem ik je mee naar huis. Dan mag je bij mij slapen. Dan kan je me vertellen waarmee ik je moet helpen. Afgesproken?”
“Afgesproken”, zegt kabouter Hangsnor opgelucht.
En net als meneer Ed weer op zijn fiets wil stappen roept Hangsnor hem nog na: “Oh ja, vertel alleen aan kinderen over mij. Die geloven je wel en die kunnen je helpen!”

Hangsnor is zijn vriendinnetje Viegelientje kwijt. De zoektocht naar haar levert uiteenlopende avonturen op. Na een mondeling bestaan van tientallen jaren komt in dit boek kabouter Hangsnor eindelijk ook schriftelijk tot leven.